Om mig

Konstnärinnan Siri Öryd kombinerar även sitt bildskapande med att lära ut och handleda inom bildskapande. Hon brinner för att hjälpa och inspirera och föra människor framåt, såväl i konsten som i livet själv.

 Siri Öryd

Hennes motiv hämtar hon ifrån naturens underbara skiftningar och där de ofta mynnar ut i halvabstrakta, underbara kompositioner. Konstnärinnan Siri Öryd kombinerar även sitt bildskapande med att lära ut och handleda inom bildskapande. Hon är född i de lappländska skogarnas inland men bor och verkar numera i Stockholm.Hennes måleri är främst framställt i akvarell, där hon använder sig av flera tekniker som vattenspray, kontokort, plastfolie, salt och pennor av olika slag. Hon målar inte så ofta med enbart pensel. Hon porträtterar ofta naturen, men även blommor Det är en ständig utmaning att finna balansen i en fungerande komposition och det känns viktigt att förmedla spänningar och känslor med mitt eget språk.

Hon har genomgått utbildning och kurser hos de främsta akvarellisterna i landet, i jakten på sitt eget bildspråk. Hon har ett gediget antal separat-, samlings och jurybedömda utställningar bakom sig. Bland annat i Väsby konsthall, Edsviks konsthall och Märsta konsthall samt privata gallerier.

Linda Johansson VILLAnytt