Om mig

Hon har ett gediget antal separat-, samlings och jurybedömda utställningar bakom sig. Bland annat i Väsby konsthall, Edsviks konsthall och Märsta konsthall samt privata gallerier. När hon inte målar gör hon sina kuddar. Det är hennes originalmålningar, halvabstrakta och inspirerande, som man finner som motiv, där hon enbart gör några få exemplar av varje.Hon har genomgått utbildning och kurser hos de främsta akvarellisterna i landet, i jakten på sitt eget bildspråk

Har fladdrat fram och tillbaka men nu har jag hittat mitt eget bildspråk, fast det tog många år. Ofta vill jag också skapa dramatik i mina akvareller genom mörka nyanser. Jag är ganska så dramatisk och lite spontan. Men jag vill att min konst skall vara kraftfull, avslutar Siri.
Linda Johansson Förtrollande akvarellmålningar från Mälardalens nyckfulla natur Hennes motiv hämtar hon ifrån naturens underbara skiftningar och där de ofta mynnar ut i halvabstrakta, underbara kompositioner. Konstnärinnan Siri Öryd kombinerar även sitt bildskapande med att lära ut och handleda inom bildskapande och att skapa kreativa och härliga kuddar. Hon brinner för att hjälpa och inspirera och föra människor framåt, såväl i konsten som i livet själv.